fredag den 19. marts 2010

Indflytningsklar lejlighed

Det fine forårsvejr sidste weekend var en kærkommen anledning til at få afsluttet vinterens fuglekasse-projekt.
Så de sidste skruer er nu skruet i og fire flunkende nye fuglekasser er sat op i nogle af de store, gamle træer i haven. Klar til indflytning - med aircondition og det hele.
Efter mange overvejelser besluttede jeg mig for helt ensidigt at satse på mejserne i år. Alle husene er derfor forsynet med et hul på sølle 32 mm. Det skulle sikre, at pipkassen primært henvender sig til fugle som sumpmejse, blåmejse og musvit, som jeg alle har set på foderbrættet i vinterens løb.
Kasserne virker måske lidt store i forhold til en lille blåmejse, men faktisk advarer Dansk Ornitologisk Forening mod for små fuglekasser, da mange af de små fugle får mange unger. Foreningen skriver blandt andet på sin hjemmeside: "I naturen er det ikke mange huller i træerne, der har de korrekte mål til gulvplads og huldiameter, og fuglene må derfor tage til takke med, hvad de kan få. Kampen om de bedste redehuller er benhård, da hule træer i de danske skove er en stor mangelvare. Ofte er det ikke mangel på føde, der sætter grænsen for, hvor mange hulrugende fugle, der kan yngle i et område, men derimod manglen på egnede redehuller. "
På den baggrund forventer jeg naturligvis at få fuldt hus i mine fire nye lejligheder. Forresten er det endnu ikke for sent at sætte fuglekasser op. Du kan finde en brugsanvisning her.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: