lørdag den 21. august 2021

Sigfreds fod- og hjertevarmere

Fest under broen

Sigfreds Fodvarmere fyldte 50 år og fejrede sig
selv med øl og taler i stride strømme - og selvfølgelig musik.
Det var så skønt som i gamle dage, da Sigfreds Fodvarmere fredag eftermiddag fejrede 50 år i folkets og festens tjeneste. Det blev en fest med øl og taler i stride strømme - og det blev for mit eget vedkommende til et festligt gensyn med mange af de mennesker, jeg kendte, da jeg boede i Aalborg for 30 år siden.

Festen foregik meget passende
 på kajen under Limfjordsbroen.
Jubilæums-festen foregik på kajen under Limfjords-broen. Dette centrale sted i Limfjordsbyen var velvalgt. For Sigfreds Fodvarmere er for mig en del af Aalborg. Da jeg i firserne slog mine folder i reklame-branchen i Aalborg, var der næppe en firmareception uden optræden af de muntre musikanter.

Men det skal også med til historien, at Sigfreds Fodvarmere er kaldt verdens bedste pauseorkester. For de er også gode til at holde pauser - og det var i sin tid bestemt ikke kedeligt. Det er blevet til mange bajere i den sammenhæng, hvor det kunne være svært at se, hvor festen sluttede og pausen begyndte...

Medaljer betyder meget i Sigfreds-sammenhæng. Her får
 Jens Morten 50-års-medaljen af balutteren Lars Brix.
Det var min gamle ven, Jens Morten, der også er en af frontfigurerne i Sigfreds Fodvarmere, der havde inviteret mig med til festen. Det skal han have tak for, for det blev til en herlig dag. Jeg er dybt taknemmelig for at få lov til at opleve det.

Det var i øvrigt første gang i fire år, at jeg lod bilnøglerne blive hjemme og tog til den store by med en kombination af bus og taxa. Jeg må ærligt indrømme, at jeg knap kender Aalborg mere. Byen har lagt sig storbymanerer til. Folk haster rundt, mens de glor på mobiltelefoner - og der er ikke et eneste ærligt brunt værtshus tilbage.

Det er tiderne, siges det. Og noget er der nok om snakken. Tiderne er af lave. Jeg bemærker også, at Aalborg Stiftstidende ikke omtaler festen med så meget som en linje i dagens avis. Underligt. Den var ikke gået i gamle dage. Dengang ville sådan en fest have udløst mindst en halv side.

Det råder jeg så bod på her...

(Desværre kun mobilfotos og en svært beruset fotograf...)

Blæsten gik frisk over Limfjordens vande,
da Aalborg Kanonlaug skød festen i gang.

Serie-iværksætteren, bladkongen og oliemagnaten Kaj Dige Bach er
æresmedlem af Sigfreds Fodvarmere og var selvfølgelig med på den store dag.

Tidligere AUC-rektor Sven Caspersen
slog på tromme for det gode humør.

Forhenværende Aalborg-borgmester Henning G. Jensen holder af
 glade mennesker. Her hilser han på Jens Morten.

Ingen kommentarer: