onsdag den 18. august 2021

Den mystiske stjerne

Svampeeventyr


Jordens undergang er nær. En meteorit lander i Ishavet. De gode og de onde kæmper om at finde den først. På meteoritten bor en kæmpeedderkop. Og der gror svampe, som vokser med voldsom hast for pludseligt at eksplodere...

Jamen, jamen, jamen... Det er simpelthen det stof, som en god historie er lavet af - og det er netop handlingen i Den mystiske stjerne, Hergés fantastiske eventyr fra 1946 - selvfølgelig med Tintin i hovedrollen.

Den historie har jeg læst og genlæst, siden jeg var dreng. Første gang i Fart & Tempo. Sidenhen i et efterhånden godt slidt album.

Og selvfølgelig randt historien mig i hu, da jeg forleden opdagede mystiske svampe, der skyder op mellem fliserne på gårdspladsen.

Hvordan de pludseligt er havnet der - på gold grund mellem betonfliser - aner jeg ikke. Sikkert drys fra de mange meteoritter, som augusthimmelen er så rig på. Stjernestøv fra en fjern galakse. Eller bragt hertil af små grønne mænd i en flyvende suppeterrin...

Jeg ved heller ikke, hvilken svampeart det. Sikkert en form for støvbold, men det er også ligegyldigt. For det giver næring til fantasien - og så skal man jo ikke hænge sig i detaljer.

Som jeg altid har ment: Sandheden må ikke stå i vejen for en god historie...

1 kommentar:

John J. sagde ...

Men hvordan smagte de ?