lørdag den 7. august 2021

Moskus-skandalen

Massiv kritik

Foto: Wikipedia

Kritikken hagler ned over Naalakkersuisut og Departementet for Fangst og Fiskeri, efter at trofæjagten i juli ved Kangerlussuaq blev forbudt uden varsel den 12. juli. Det er en skandale, som truer eksestensen for en lille snes familier, der som iværksættere har investeret alt, hvad de ejer, i at få foden under eget bord.

Det skriver jeg om i ugens Sermitsiaq - nu for tredje uge i træk, selv om Departementet har meddelt mig, at de hverken vil kommentere eller bidrage til mine artikler, som kontorfuldmægtigen skrev til mig. Det overlever jeg nok - og jeg tør godt love, at jeg fortsætter.

I denne uges Sermitsiaq har jeg også en artikel om turisterne, der så småt er ved at vende tilbage til Ilulissat efter coronaen. Jeg fortæller også om jagten på flyselskaber, der vil bruge de kommende nye lufthavne i Grønland.

Jeg har desuden to historier om Arktisk Kommandos hjælp til civilsamfundet i form af DMI og et forskerhold, der på mandag sætter kursen mod Ella Ø i Nordøstgrønland. Endelig har jeg en lille artikel, hvor jeg ser nærmere på markedsførings-værdien af arrangementet "Grønland i Tivoli".

Sermitsiaq - Grønlands førende erhvervsavis - koster kun 30 kroner. Adgang til ugens avis kan købes her.

Ingen kommentarer: