torsdag den 15. oktober 2020

Ny lineholder

 Husflid

Lineholderen på flagstangen var kaput. Rådnet op efter mange års regn, vind og vejr. 

Jeg kunne have valgt at købe en ny i plast hos Harald Skrald for 33 kroner, men jeg havde sådan en lyst til at bruge mine hænder, så i stedet lavede jeg den selv på et par efterårsaftener i værkstedet.

Det er rent håndarbejde, så linjerne er måske ikke strengt symmetriske, men pyt med det. For jeg synes selv, at den ny lineholder er flot. Det er en stor tilfredsstillelse at lave sine egne ting frem for bare at købe - og jeg synes faktisk også, at en lineholder af plast er en smule upassende til en flagstang.

Træet er tjørn. Det er der flere gode grunde til. Først og fremmest selvfølgelig fordi jeg havde tørret tjørn på lager fra et træ, jeg fældede for nogle år siden. Dernæst fordi tjørn er meget velegnet til jammerbugtens hårde klima. I de gode gamle dage, hvor vestkyst-fiskerne lavede deres redskaber selv, brugte de altid tjørn, for det er både hårdt og holdbart. Endelig er tjørneveddet også meget smukt. Minder lidt om bøg, og når det så bliver efterbehandlet med bivoks, fremstår det med en meget flot åretegning.

Nu er den ny lineholder på plads med forsænkede skruer - helt efter bogen. Hvis ikke man vidste bedre, skulle man tro, at det var lavet af en prof. Nu mangler jeg bare at få malet flagstangen. Det skulle egentlig være sket tidligere på året, men det er ikke helt ligetil at få flagstangen ned, fordi havens træer er vokset til.

Så det kan jeg så bruge de lange vinteraftner til at fundere lidt over. Kommer tid, kommer råd...

Ingen kommentarer: