søndag den 12. april 2020

Nem påskemad

Lammeculotte

Vi holder meget af lam her i huset - og som regel bliver påsken fejret med lammekølle. Gerne grønlandsk, hvis det kan skaffes.

Men i erkendelse af at vi kun er to mennesker på kost i disse ugæstfrie tider, kan mindre også gøre det. I Netto fandt jeg en pakke med to chilenske lammeculotter på hver godt og vel 200 gram. Det viste sig at blive en succes. Fruen udtalte, at hun aldrig havde fået så godt kød. (Det er nu hørt før, men det lader vi ligge. Jeg er altid til fals for smiger...)

Men det bliver nok ikke sidste gang, for det er i hvert fald nem mad. Culotterne blev gnedet med salt, peber og hvidløg og så brunet på en pande med smør - og blev efterfølgende stegt et kvarters tid ved meget svag varme til en kernetemperatur på 57 grader.

Tilbehøret var også fra den nemme skuffe: Flødekartofler...

Et passende antal kartofler skæres i meget tynde skiver og lægges i et ildfast fast med lidt knust hvidløg, salt og peber. Det hele overhældes med fløde og på toppen et par klatter smør. I ovnen ved 175 grader i 70 minutter - og voila, påskemiddagen er klar.

Anbefalet af fruen i huset. Prøv det...

Ingen kommentarer: