fredag den 17. april 2020

Fedterøv

Lavprisprojekter

Som de fleste ældre mænd holder jeg af et godt tilbud. Ikke at jeg nærig, som fruen sommetider påstår, men lidt sund fornuft...

Så da jeg kort før jul i 2018 fandt 60 tulipanløg til smid-væk-pris i Bilka, kom de i jorden i beddet ude foran værkstedet. Her ville jeg have mit egen en kvadratmeter store Keukenhof - den berømte nederlandske blomsterpark.

Det lykkedes fint, for sidste forår blomstrede de fleste af tulipanerne i fuldt flor.

Men det har åbenbart også været tulipaner af høj kvalitet. For i det forløbne år har løgene delt sig, så jeg i disse dage nu har 92 blomstrende tulipaner i det lille bed. Det er så mange, at fruen også kan tage nogle stykker ind til de mørke stuer.

Mine vibeæg er også lidt af et fedterøvs-projekt. Det var en kasse visne forårsblomster hos købmanden, som jeg i juli reddede fra den tunge gang til genbrugs-pladsen.

Cirka 100 vibeægsløg blev det til, og de står nu mange forskellige steder i haven og lyser op. Enkelte hvide, men de fleste skakternede, som er så karakteristisk for netop vibeæg.

Med lidt ond vilje kan man også påstå, at mine hyacinter er resultatet af en påholdende natur.

For de er gennem årene alle indkøbt ved juletid til at pynte indenfor - og så i efter julen sat i jorden rundt omkring, hvor de år efter år skaber forårsglæde for små midler.

I øvrigt kører påskeliljerne på sidste vers. Det er ikke så godt.

For dels pynter de jo - og dels har påskeliljerne været min undskyldning for ikke at vaske drivhuset. Den undskyldning holder ikke længe - og så må jeg jo se at komme i gang med kost, klud, spand, vandslange og algefjerner.

Det arbejde laver ikke så sig selv - fedterøv eller ej...

Ingen kommentarer: