mandag den 17. juni 2019

Livet går videre

En herlig lørdag

Billederne er klikbare...

Lørdag var det Gjøl-Øland-dæmnjngens 100 årsdag. Det blev fejret med stor festivitas, flag, festtaler og hestevognskørsel. Men livet skal jo gå videre, synes denne svanemor at tænke, mens hun holder øje med ungerne - svællinger som morsomme sjæle kalder det...

Jeg gik glip af festlighederne ved Bjerget, for jeg havde lovet at passe på fugletårnet og måske fortælle lidt om fuglelivet langs dæmningen, hvis nogle af dagens gæster var interesseret.

Der var lidt stille fra morgenstunden, men heldigvis kom Ulf forbi. Han ejer hestene, der afgræsser området rundt Ulvedybet - og han fik den ganske glimrende ide at lokke hestene til, så folk fik noget at se på. Med en stor sæk bagerbrød bag i bilen, mente han nok, at det kunne lade sig gøre.

Ideen var fin - og så længe ud til at lykkes. Som en sand hestehvisker kørte Ulf langs diget med flokken på 75 heste bag sig...

Men da flokken nærmede sig dæmningen, fik de øje på hestevognen. Hestene blev noget skeptiske og skulle i hvert fald ikke nyde noget med grimer og bidsler, så de vendte om og stak i fuldt firspring tilbage mod pumpehuset, hvor alt åndede fred og normale tilstande.

Nedtur, ja, men ikke større end den kunne skylles ned med en håndbajer...

I forbindelse med dæmningens fødselsdag er der blevet stillet nogle informationstavler op. Jeg har leveret en god del af billederne - og det er jeg da lidt stolt over. Det er rart, når man kan dele sin glæde over det spændende fugleliv i og omkring Ulvedybet.

Det blev i øvrigt en ganske fredelig dag ved Fugletårnet. De mange mennesker, årstiden og en strid vind holdt i hvert fald fuglene på afstand, bortset fra den flok landsvaler, som har reder under tårnet. Svaler er gode flyvere og bidrog dygtigt til dagens underholdning.

I mangel af fugle kiggede jeg mig lidt omkring - og i græsset ved tårnet opdagede jeg en håndfuld pomerans-høgeurt. Planten er ikke specielt sjælden, men det er nu første gang, at jeg ser den flotte blomst ved fugletårnet. Så lidt var der da at fortælle om.

En god dag blev det under alle omstændigheder, så en stor tak til arrangørerne af begivenheden.

Ingen kommentarer: