fredag den 21. juni 2019

Jordens mad

Egen avl fra nyttehaven

Så er vi kommet til den tid, hvor vi begynder at høste værdien af egen avl fra nyttehaven, som det hed på gamle selvangivelser.

Jordbærrene er på toppen i øjeblikket, og det bliver til en skål eller to om dagen. Mange fortæres på stedet og foran fjernsynet, men vi nu også begyndt at lægge i fryseren. Vi har tidligere haft betydeligt flere jordbær, men også i jordbærbeddet er der tydelige spor af, at haven ikke blev passet ordentligt sidste år, hvor jeg var i Grønland.

Selv om jeg ikke er så pjattet efter salat, så har vi også store mængder pluksalat, som blev sat allerede i marts. Så jeg må bide i det sure æble eller salaten, så det bliver også til lidt grøntfoder. Og med godt med mormordressing går det endda.

Torsdag blev det til salat med tun, men det kan jo varieres uendeligt med blandt andet bacon og skinke - selvfølgelig også med et drys Vesterhavsost. Der skal også helst lidt frugt i min salat - blommer, ferskner, rosiner, jordbær eller lignende, så de grønne sager lettere glider ned.

Mormordressing smager fantastisk og er så nem at lave. Lidt fløde, lidt citronsaft, salt, peber og sukker - og så er den i hus. Prøv selv!

Ingen kommentarer: