fredag den 14. juni 2019

Havnerundfart

Bag kulisserne

Onsdagen blev tilbragt på Aarhus Havn, hvor jeg i arbejdssammenhæng deltog i et større arrangement.

Det var spændende at komme bag kulisserne på Danmarks største containerhavn. Som altid fascineres jeg af folk, der kan deres kram - og som kan fortælle nogle spændende historier.
Det skal også med, at jeg jo til dagligt bor ud til Limfjorden på strækningen mellem Limfjordsbroen og Aggersundbroen, så der er grænser for, hvor store skibe, jeg ser til hverdag. Derfor var mødet med et af Mærsks kæmpeskibe, Murcia Maersk, ganske overvældende.

Skibet er 399 meter langt og 59 meter bredt. Det svarer stort set til naboens gigantiske kartoffelmark ned mod dæmningen. Til sammenligning skal det også med, at mit norske bådførerbevis giver mig ret til at sejle skibe på op til 15 meters længde med højst 10 hk motorkraft og højst 25 brt, så jeg må indtil videre nøjes med at beundre skibet udefra.

Skibet laster cirka 19.600 20-fods containere i et hug. Det svarer i store træk til det samlede antal containere i Royal Arctic Lines Grønlandsoperation.

Dagen bød også på et spændende besøg i et frysehus hos virksomheden Lundsøe, der er specialiseret i opbevaring og distribution af arktiske seafood-produkter for blandt andre Royal Greenland og lignende virksomheder i Alaska og Canada. Det er faktisk lidt af et dansk speciale - og fisk fra ikke-EU som Grønland, Canada og Alaska gør sjovt nok Danmark til EU's største fiskeeksportør.

En spændende dag, hvor der selvfølgelig også blev taget en masse fotos.


Ingen kommentarer: