søndag den 12. maj 2019

Uld i tranedans

Verdens største uldfestival

Søndagens opgave var et besøg hos moskusuldproducenten Qiviut på verdens største uldfestival i - ikke Ulsted - men Saltum.

Så har man også prøvet det - altså at være til uldfestival. Det giver sikkert kredit hos den strikkende del af familien, men det var altså også en noget ulden affære - for lige så pertentlig kvinder med hang til strik og grå hjelm kan være med strikvarerne, lige så afslappede er de åbenbart i deres indstilling til  det store overblik. Det tog mig en rum tid at finde vej til Qiviut på den store udstilling, for af uvisse årsager var virksomheden ikke nævnt i hverken kataloget eller de ophængte oversigter.

Dina var med mig - og hun blev selvfølgelig væk i dette virvar af gråhårede modne damer. Jeg burde nok have gættet, at hun med stor selvfølge øjeblikkeligt fandt vej til lækkerierne i cafeen - efter at have lænset husholdningskassen på lækkert moskusuld.

På vej hjem tog vi en tur omkring Blokhus til sæsonens første is. Da vi kørte gennem Tranum Klitplantage så vi - som stednavnet antyder - flere traner, hvoraf den ene tøffede lidt rundt i græsset uanfægtet af fotografen, der i øvrigt havde store udfordringer med kameraindstillingerne, fordi kameraets software blev opdateret, da jeg lørdag var på fotowalk med Click i Aalborg.

Men et enkelt tranebillede blev det da til af den næsten elefantstore fugl...

Ingen kommentarer: