lørdag den 4. maj 2019

Hyp, alle mine kartofler

En kold, men god dag

Fimbullen er over os igen, skal man tro metereologerne, der spår natteforst de kommende dage.

Det passer mig mildest talt ikke, for kartoflerne er netop kommet over jorden. Men det er der heldigvis råd for, så fredag eftermiddag hyppede jeg kartoflerne, så de igen står i den efter omstændighederne forholdsvis lune jord.

Vejret fredag var i øvrigt hæderligt, om end lidt koldt, så jeg benyttede også lejligheden til at slå græsplænen for første gang i denne sæson. Inden jeg startede græsslåmaskinen tog jeg en stor tur med tidseljernet og nakkede et par hundrede mælkebøtter, hvilket oven i tidligere aktioner bringer mig op på mindst 500 - og der er flere endnu. Det er det sørgelige, men tydelige resultat af, at plænen ikke blev passet sidste år, da jeg var i Grønland.

Det var sådan en grovslåning, for mange af blomsterløgene i plænen er endnu ikke visnet ned, så jeg kørte pænt udenom påskeliljer, krokus, erantis og vintergækker, der jo forsøder tilværelsen fra nytår og frem til løvspring. Uanset, at der fortsat står totter med løgene, så pyntede det unægteligt at få græsset ned i jordhøjde.

Og så var det ellers tid til et glas køligt chardonney, mens jeg nød tingenes tilstand - og især løgene på rad og række og så en underlig rapslignende staude, som hvert forår beriger os med masser af gule blomster.

Ingen kommentarer: