tirsdag den 21. maj 2019

Harvey Wallbanger

Night Cap

Da vi forleden kom hjem fra Marie Louises konfirmation, skulle vi lige have en godnatdrink i hjemmebaren - en såkaldt night cap.

Valget faldt på en Harvey Wallbanger, så der kom gang i cocktailshakeren. Det sker desværre for sjældent, men nu skulle det altså være...

Allerførst kom cocktail-glassene i fryseren. Egentlig skal de have mindst en time der, men mindre kan også gøre det. Ideen går ud på at få glassene til at dugge. Det ser smaddergodt ud, når cocktailen serveres.

En håndfuld isterninger kom i shakeren sammen med et mål vodka, et mål galliano og tre mål appelsinjuice. Det rystes godt og grundigt i et halvt minut - og så er der er klar til servering.

Wallbangeren hældes gennem sien i glasset, så der ikke kommer is med i den ellers iskolde cocktail. Der pyntes med en appelsinskive og et halvt sugerør, og så er der ellers serveret. Det smager knaldgodt.

Historien fortæller, at Harvey Wallbanger blev opfundet på en californisk surfer-bar i halvtredserne. En af surferne, Harvey, var så glad for den flotte drik, at han altid gik ind i væggen, når han skulle hjem - og derfor hedder det en Harvey Wallbanger.

Wallbangeren er en variant af en Screwdriver, der bare består af vodka og juice. Den drink blev opfundet af amerikanske piloter under krigen. I mangel af bedre brugte flymekanikerne en skruetrækker til at røre rundt - deraf navnet Screwdriver...

Ingen kommentarer: