mandag den 10. september 2018

Ny spejdergruppe i Aalborg

Sofiendal er genopstået

Amanda og Frida fik den store ære at hejse
 Sofiendal-gruppens Dannebrog for første gang, mens
de øvrige familiespejdere gjorde honnør.
15 børn fik sig en herlig søndag sammen med forældrene, da de var til familiespejd i den nystartede Sofiendal-gruppe under Det Danske Spejderkorps.

Heidi.
Det er første gang i adskillige år, at Det Danske Spejderkorps starter en ny gruppe i Aalborg-området. Gruppen holder til på Spejdergården på hjørnet af Sofiendalsvej og Letvadvej. Gruppen dækker Skalborg, Sofiendal, Dall Villaby og Frejlev.

- Området er i vækst, og der er masser af tilflyttere med børn, så vi har vurderet, at der er et stort behov for en spejdergruppe, fortæller gruppens indtil nu eneste leder, Heidi Hoff.

Hele familien til spejdermøde.
- Vi lægger ud med familiespejd, der henvender sig til de 3 – 6-årige og deres forældre. Vi holder familiespejd hver anden søndag formiddag, hvor vi primært er udendørs, forklarer Heidi Hoff.

Søndag var også Naturens Dag, og naturen var det naturlige afsæt for formiddagens aktiviteter, der bød på fremstilling af skovtrolde, natur-bingo og så selvfølgelig lejrbål med snobrød og pølser.

De små spejdere indledte Sofiendal-gruppens allerførste møde med at hejse flaget, synge flagsangen og lærte også at gøre honnør. Børnene gik til opgaverne med krum hals godt hjulpet af forældrene, og det var et stort øjeblik, da de for første gang sad omkring bålet som alle andre spejdere.

Det er gratis at deltage i familiespejd indtil videre. Børnene låner et spejdertørklæde til møderne, så der skal heller ikke investeres i spejderuniform.

- Hvis der er flere børn i området, som har lyst til at være med, er de velkomne på vores næste møde søndag den 23. september kl. 10, siger Heidi Hoff.

Det er ikke første gang, at der er en Sofiendal-gruppe i Aalborg-området. Sofiendal var navnet på en gruppe under Det Danske Pigespejderkorps, der blev sammenlagt med Kong Hans, da DDS og DDP fusionerede i 1974 og dermed skabte verdens første spejderkorps for både piger og drenge.

(Teksten er fra en pressemeddelelse, som jeg har lavet for Sofiendal-gruppen.)
Maxs skovtrold mindede umiskendeligt om et pindsvin.
Fryd lavede en skovtrold med en meget laaang hals.

Isak fik lov at prøve at bruge dolken, da
der skulle laves optændingsspåner til bålet.
Lejrbålet er alle drømmes moder....

Ingen kommentarer: