Mynte og lagkage
Vi fik lyst til lagkage søndag aften. For at give den et tvist, som det hedder nutildags, fandt jeg på at skifte den normale kakaoglasur, som jeg ellers bruger, ud med mynteglasur. Det smagte sådan set meget godt. Nogle vil endda sige spændende og vellykket. Alligevel tror jeg ikke, at jeg gentager eksperimentet, for glasuren ligner altså persillesovs. Det leder tankerne hen på kulinariske udskejelser i en helt anden retning end lagkage.

Men sket var sket, og lagkagen smagte da også, sådan som jeg havde tænkt den.
Det var i øvrigt sådan en rigtig skod-fastfood-lagkage, som man kan lave på tyve minutter, hvis man får voldsom akut kagetrang. Bundene var færdigindkøbte i vakuum-plast, og cremen var Tørsleffs den smagløse, som blot skal tilsættes lidt mælk. Mellem lagene dryssede jeg knuste færdigkøbte makroner, der blev stænket med portvin, og den nederste bund blev smurt med hindbærmarmelade fra Den Gamle Fabrik.
Men flødeskummet og glasuren var ægte hjemmelavet håndværk - trods alt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar