Vegetar-sild
Trillebøren holdt klar til faldne kæmper. |
Laksen var af færøsk oprindelse - og den var slet ikke så ringe. |
Men skik følge eller land fly er en del af konceptet hos Øland Sildelaug, så man gik tavst, men fattet i gang med forberedelserne til aftenens måltid.
Forretten bestod af røget laks med kold avocado-agurkesuppe og citrussalat. Dybest set en acceptabel forret. Forretten så i hvert fald flot ud på tallerkenerne, selv om de indkøbte lakseæg til pynt på den kolde suppe på mystisk vis var forsvundet i det store tidligere skolekøkken i medborgerhuset, og man måtte forstille sig med en skive agurk. I øvrigt var den røgede laks af færøsk oprindelse i verdensklasse.
Sommer-biksemaden gøres klar. |
(Det kan næppe interessere læserne, at skriverkarlen mener, at denne ret burde være serveret med salat-dressing eller - som skriverkarlen ynder til biksemad - en god gang bearnaise.)
Desserten bestod af lakrids-is.
Basilikum-bjesk. |
Aftenen sluttede i god ro og orden med respektfuld afsyngelse af Ølandssangen. Der blev ikke brug for trillebøren denne aften. Alle var enige om, at det havde været en ganske interessant aften - særdeles interessant..
Det vides ikke, om der muligvis blev smidt en pølse eller to på panden ude i de små hjem, da laugsbrødrene kom hjem. Så galt gik det ikke hos skriverkarlen, der beskedent lød sig nøje med et par stykker rugbrød med gammelost og rom til natmad. Det var jo kødløs dag!
Aftenen er forbi. Der blev ikke brug for trillebøren denne gang. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar