søndag den 2. september 2018

Odder i morgensolen

En "sailor" går på land...

Det var den dejligste morgen - ikke i tusinde år, som Gnags synger - men i hvert fald i denne uge, og morgenturen gik i den opgående sols stråler og mosekonens bryg til dæmningen.

Her fik jeg et temmelig enestående møde med en odder, der havde forladt det våde element og var gået på strandjagt mellem de rastende hættemåger. Det gav en del tummel - og til sidst måtte odderen slukøret, men med løftet hale smutte tilbage til det våde element.

En fantastisk oplevelse, som jeg sagtens kunne have dokumenteret bedre, hvis ikke en stædig, dum og dyttende bilist bagved forhindrede mig i at bakke. Derfor kunne jeg ikke komme tættere på, men omvendt er jeg også stædig, når jeg fotograferer, så bilisten kom ikke hurtigere over dæmningen af den grund.

Men i det hele taget er vi ikke særligt heldige med bilisterne her på Øland. Ofte bliver dyr kørt ned i skoven, fordi folk kører for stærkt - og her til morgen fandt vi en firmabil sandsynligvis fra et i øvrigt unavngivent murerfirma i grøften ved strandengen lige før dæmningen.

Føreren har tilsyneladende overset, at vejen her slår et 90 graders sving - og var altså havnet i grøften. Om det skyldes for mange bajere eller for høj fart, vil jeg ikke gisne om, for jeg ved ikke, hvornår ulykken er sket, men bilen var i hvert fald forladt, og der var ingen trafikofre i kabinen - hvilket jeg naturligvis tjekkede, før jeg fotograferede.

Det er forresten udtryk for dårlig karma, når man kører i grøften med en bil med et laset klistermærke, der siger "God kørsel - godt arbejde".


Ingen kommentarer: