fredag den 21. juli 2017

Godik er Gud...

Brovst-virksomhed tager trykket

"Godik er Gud!"
Når det regner på præsten, drypper det som bekendt på degnen. Så når spejderne holder kæmpelejr i Sønderjylland, er der også arbejde til nordjyske virksomheder.

Overalt på den store lejr er der grej og ikke mindst lokummer og badekabiner fra Brovst-virksomheden, der har specialiseret sig i at understøtte festivaller og andre kæmpe-begivenheder.

Men også Godik kan miste pusten...
Behovet for latrinær assistance til store spejderlejre begyndte i halvfemserne, hvor myndighederne begyndte at stille krav om rigtige toiletter i stedet for diverse rafteanordninger og et hul i jorden. Ikke alle var tilfredse med myndighedskravet - selv har jeg stadig svært ved at forliges med den slags - men Godik blev i hvert fald populær ikke mindst blandt de yngre piger. Første gang jeg så Godik i aktion var i 1999 på Blå Sommer i Kliplev - og jeg husker stadig en flok piger, der løb rundt med et banner med teksten:"Godik er Gud!"

Det var fortrinsvis primitive lokummer dengang, men siden er der løbet meget vand i afløbet - og nutidens lokumsvogne står fuldt mål med ethvert normalt toilet i det danske land.

Godik er for resten ikke den eneste nordjyske virksomhed, der leverer grej til Spejdernes Lejr. Også Biersted teltudlejning  deltager med blandt andet kantinetelte.
Lejrens betalingssystem "Skejser" er leveret af Spar Nord. Det er sådan en armbåndsbetaling med chips, som klarer alle betalinger i den pengeløse lejr. Så vidt jeg husker er dette betalingsystem i øvrigt oprindeligt udviklet af Godik...
Godik fra Brovst er med på Spejdernes lejr med lokummer
 og badevogne. - Der er penge i skidtet...
Også Biersted telte er med.
Godik har fundet de allerældste lokummer - svedekasserne - frem
for at dække spejdernes behov for tønder...

Ingen kommentarer: