onsdag den 5. juli 2017

Fra det fynske køkken

Fyn er fødseldags-fin

Fødselaren byder velkommen på klingende fynsk...
Rimmet Kerteminde-fisk med
 ramsløg-creme og ristede hvedekorn.
I weekenden var jeg på fyn. På besøg hos min søster, hvor halvdelen - den bedre, formodes - havde tres års-fødselsdag.

Birgitte bor i Gestelev nær Ringe, og her har de alt, hvad Fyn har at byde på: Bindingsværkidyl, stokroser og ikke mindst smalle og kringlede biveje, som de har plantet hæk langs, så det er fuldstændig umuligt at finde et fikspunkt til lidt håndholdt, analog orientering.

Fødselsdagen blev holdt i den fynske hovedstad på Restaurant Skovbakken i Zoo. Jeg noterer med en vis undren, at der  - uden sammenhæng i øvrigt - også ligger en restaurant med det navn i Aalborg Zoo.

Farseret unghane og blandt andet
ærtesouffle og supremesauce.
Men det var et fint sted, hvor gæsterne til fødselsdagen også kunne slå et smut i Zoo og blandt andet opleve den charmerende røde panda og ikke mindst havens flotte sibiriske tigre. Sådan et tigerdyr er på størrelse med en isbjørn, så det er med at holde fingrene på den rigtige side af hegnet.

Serveringen var eminent og professionel til fingerspidserne. Forretten var rimmet Kertemindefisk - torsk formoder jeg - med en knastør chardonnay fra Bourgogne. Herefter farseret unghane med en endnu en vin fra Bourgogne - en frisk pinot noir, som var det perfekte valg til en sommermiddag. Til dessert en let hvid chokoladekage med tilhørende krydret og sød muscat.

Hvid chokoladekage.
Efter festen tog vi til efterfest i Gestelev - og som traditionen er i familien samledes vi foran lejrbålet i haven.

Søndag turistede jeg den hjemover. Det betød to timers kørsel på små fynske landeveje  og to en halv timer på motorvejen op gennem Jylland, hvor jeg indtog aftensmaden på grillbaren i Aggersund. Også en kulinarisk oplevelser, men temmelig jysk i sin enkelthed: En bøfsandwich med god, brun sovs...

Her er så lidt af La Familia: Fætter Niels, kusine Anne og Henrik.

Ingen kommentarer: