torsdag den 13. juli 2017

Brand i Brokiosken

Småt brændbart spisehus

Branden gik ud over taget, men ellers er skaderne indendørs.
Da Svinkløv Badehotel for snart et år siden brændte, var det i Aftenshowet, TV-avisen, News og Politiken, statsministeren tweetede, borgmester Gade stod parat med en hjælpende hånd, og landets åndsfyrster skrev kronikker om det begrædelige tab. Selv holdt jeg mig for resten heller ikke tilbage, og i det hele taget vakte det vældig opsigt.

Brokioskens smiley-rapport er intakt, men
 lidt sveden i kanten som en rigtig
grill-pølse skal være det.
Knap så meget hype har der været om Brokiosken i Aggersund, der brændte forrige tirsdag. Branden var nu heller ikke så omfattende, men alligevel voldsom nok til at lukke et af egnens mest populære madtempler for en tid.

Taget i betragtning, at Brokiosken sandsynligvis betjener flere kunder om ugen, end Svinkløv Badehotel havde på et år, kan det godt undre med den manglende opmærksomhed. For mange vejfarende er brokiosken et åndehul på den lange tur mellem det nordjyske og så resten af landet. Og så er det et af de lokale vandhuller, hvor man lige kan hente en gang hurtig mad, når nu man ikke lige har lyst til selv at lave mad.

Brokiosken er nemlig kendt for at levere god, gedigen hurtigmad af den danske model, hvor hotdogs og bøfsandwich er stjernenumrene. Alt fås i mange varianter, som kan tilfredsstille selv den mest kræsne trucker-gane. Og så byder brokiosken også på en rigtig dagens ret hentet i mormors kogebog, så familien Danmark kan få god og nærende mad på bordet - enten i brokiosken eller som ud-af-huset derhjemme.

Udefra er der ikke meget at se, men der kommer til at 
gå nogle måneder, inden Brokiosken i Aggersund
 igen er på omgangshøjde...
Jeg besøgte sidst Brokiosken forrige søndag på vej fra Fyn til Øland. Med hjem tog jeg to klassiske danske bøfsandwich med det hele, inklusive brun sovs på toppen.

Tirsdag hørte jeg så, at det var forbi - og den samme følelse, som da Svinkløv brændte, bredte sig. En tur til Aggersund med kameraet onsdag viste dog, at der er håb endnu. Det var kun den diminutive kiosks indre og lidt af taget, der var hærget af en løbsk friture.

Brokioskens Facebook-side oplyses det, at man arbejder på en midlertidig løsning, mens reparationsarbejdet står på i de kommende måneder. Ejerne regner med, at der vil gå mindst tre måneder.

Send en kommentar