mandag den 6. marts 2017

Stille radio

Slut med Hans Otto

Foto: DR Type 1/Bjarne Bergius Hermansen
Tirsdag den 28. februar var det slut med Hans Otto Bisgaard som en fast del af bloggerens og sandsynligvis en stor del af familien Danmarks morgenritual.

For mit personlige vedkommende betyder det sikkert også, at radioen bliver mere stille, selv om det egentlig var den stille radio, der var Hans Ottos speciale i programmet Godmorgen Danmark. Programmet har i årevis kørt på P4 og P5 i den stille time mellem fem og seks; det tidspunkt, hvor natholdet går i seng, og morgenfolkene vågner.

Stille radio var nemlig Bisgaards speciale. Han har en helt unik evne til blidt og roligt at tale sig ind i hjerterne på morgenstarterne. Et godt musikvalg af overvejende ældre popmusik og en behagelig blød stemme med i øvrigt ikke al for meget overflødig snak gjorde dagens begyndelse til en god oplevelse.

Godmorgen Danmark programmet stod i grel modsætning til dagens norm i Danmarks Radio, hvor de fleste programmer er styret af et computergenereret musikvalg kaldet powerplay inspireret af musikbranchens nyeste salgsønsker og med talende papegøjer som studieværter. Som regel unge mennesker uden livserfaring og uden noget særligt på hjerte - bortset fra en usigelig selvglæde ved at få landets mest lyttede mikrofoner stillet til rådighed på licensbetalernes regning.

Indrømmet - jeg havde våde øjne, da Hans Otto for sidste gang var i æteren tirsdag morgen. Men til det sidste leverede han varen med gode og elskede musiknavne som Elvis, Billy Preston, Beatles og slet ikke at forglemme Booker T & The MG's. Og så selvfølgelig dagens højdepunkter med et citat til dagen og vejen og Naturkalenderen med et aktuelt indslag fra det derude - og naturens cirkulerende gang er efter min mening bedre radiostof end alverdens krige og ulykker.

Morgenerne bliver aldrig de samme herefter. Bisgaards afløser på programmet er Julie Bundgaard. Hun er bestemt ikke uden evner, men i lighed med andre radioværter holder hun meget af at sniksnakke om sig selv.

Fremover vil jeg være at finde på P5. For Godmorgen Danmark er strøget fra den digitale kanal. Godt det samme for i stedet er kanalens natmusik forlænget med en time. Det er ren jukeboks uden forstyrrende studieværter. Det forekommer mig med det aktuelle musikvalg at være den bedste afløser for Hans Otto Bisgaard.

Med Hans Otto Bisgaards afgang er et væsentligt argument for en licensen og mediemastodonten DR forsvundet.

Ingen kommentarer: