mandag den 20. marts 2017

DF svigter danskheden

Danske kroner er en del af kulturarven
Danske kontanter trues af regeringen og
Dansk Folkeparti. Foto: Danmarks Nationalbank
Hvis folk er så sarte, at de ikke kan tåle, at Google kortlægger deres færden, når de bruger mobiltelefoner og ejpats, så kan de jo bare lade være med at bruge den slags legetøj og begynde at bruge hjernen igen.

Det var min umiddelbare reaktion, da Anja Philip fra Forbrugerrådet Tænk i forrige uge hidsede sig op over Google, fordi virksomheden indsamler viden om brugernes gøren og laden. Medierne åd historien råt – og satte Googles informationschef i gabestokken, selv om Google kun er et symptom og ikke årsagen til vore problemer med al for megen registrering.

Nu bryder jeg mig generelt ikke om folk af Anja Philips type, der åbenlyst står frem i fjernsynet og uden at blinke beskylder forbrugerne og almindelige mennesker for at være dumme og ikke forstå noget som helst. Men det er jo virksomheder som Forbrugerrådets egentlige raison d’etre, at jævne folk mister selvtilliden – og overlader styringen til mere eller mindre korrupte og egennyttige politikere og organisationer med højtbetalte eksperter ansat. Hvis folk selv forsvarer deres rettigheder, vil der næppe være et synderligt behov for hverken politikere eller eksperter.

Tilbage til sagen: Al den registrering ville slet ikke være noget problem, hvis forbrugerne havde et reelt valg og kunne vælge mobiler og ejpats fra og betale med kontanter i stedet for kreditkort og mobiltelefon. Det er desværre slut nu, for regeringen med erhvervsminister Brian Mikkelsen i spidsen og så af alle parter danskhedens vogter nummer 1, Dansk Folkeparti, har netop indgået et forlig om, at det nu bliver tilladt butikker i visse områder og på visse tidspunkter at nægte at modtage kontanter.

Det er første skridt på vej mod helt at afskaffe kontanterne – og dermed også berøve befolkningen muligheden for at betale uden at blive registreret.

Forliget svarer med Jacob Ludvigsens ord i Berlingske til, at man fjerner trappen, når man installerer en elevator. Det er dog de færreste husejere, der vil det. For trappen giver god motion – og så er den rar at have i tilfælde af brand.

Men det anfægter hverken regeringen eller Folketingets politikere. Vi skal med djævelens vold og magt tvinges til at bruge de digitale systemer – uanset at internettet bliver det første, som rammes, når der bliver brand. For digitale systemer, Dankort, mobiltelefoner og så videre er sårbare. Bare en lillebitte strømafbrydelse, så ligger samfundet i ruiner.

Vi savner stadig en forklaring på, hvad politikerne vil gøre, næste gang der bliver krig. En fjendtlig magt – uanset om det nu er russerne eller vore traditionelle modparter i krig, tyskerne og svenskerne  -  vil som en af de første fjendtlige handlinger temmelig sikkert sætte den internetbaserede infrastruktur ud af drift. Allerede nu ser det ud til, at fjendtlige hackere med få midler kan få systemet til at bryde sammen.

Og jeg køber ikke undskyldningen med, at brugen af kontanter kun skal afskaffes i visse kriminalitetstruede områder. At sådanne områder overhovedet findes, hænger mest af alt sammen med, at det danske politi ikke længere passer sit arbejde på grund af politireformer og resultatreformer, der har flyttet fokus fra befolkningens behov for tryghed til politichefernes behov for at få fyldt tegnebøgerne.

Desværre viser det sig, at vi ikke længere kan stole på politiet. Revisionen har netop taget ordensmagten i at fuske med udbudsreglerne – og den institution, der om nogen burde vogte lov og ret, har vist sig at have ledere, der næppe er i besiddelse af mere moralsk habitus end andre offentligt ansatte djøf-ledere.

Det er en udvikling, Brian Mikkelsen som tidligere justitsminister har været med til at fremskynde – og det er vel derfor, at han nu har så travlt med at pege en helt anden vej
Det er ikke befolkningens skyld, at vi visse steder har megen kriminalitet – og det er derfor hamrende uretfærdigt, at vi nu skal undgælde for politikernes forsyndelser. Vi fjerner ikke kriminalitet ved at gøre det sværere for tyvene. Kun effektivt opklaringsarbejde og hårde straffe hjælper – uanset hvad såkaldte eksperter måtte mene.

Kontanter og den danske krone er i øvrigt en del af vores danske identitet – og det undrer mig meget, at Dansk Folkeparti nu åbenlyst svigter danskheden. Så jeg håber, at Dansk Folkeparti vil tænke sig godt om og hoppe ud af forliget med regeringen. Det er næsten vort sidste håb som endnu frie borgere i et endnu relativt frit samfund. 

"På kanten", Nordjyske Stiftstidende 19. marts 2017.

1 kommentar:

Ellen sagde ...

Alle de ti tommelfingre, jeg blev beskyldt for at have som barn, er lige vendt opad!