onsdag den 22. marts 2017

Små spirer

Rabatmærker med liv i

På bare ti timer voksede salaten med en centimeter.
Bilka og Føtex har fået den glimrende ide at erstatte rabatmærkerne her i marts med små samlebokse med frø til sommerhaven.

Ideen er vist nok rettet særligt mod børn, der ofte ellers tilbydes Disneykort og andet flimmerglimmer, men på trods af fremskreden alder har vi også her i huset taget ideen til os. Det er en oplagt chance til at prøve nogle nye plantesorter og et supplement til det traditionelle plantehold - og så er det jo meget sjovt her i det spirende forår at følge de spirende planter.

For det går stærkt - faktisk hurtigere end jeg lige havde forestillet mig. Jeg plantede de små potter i en foliebakke søndag, og allerede i dag er der tydelige tegn på liv. I morges var der intet at se, men efter en lun dag i baren er de første salatplanter allerede begyndt at spire frem. En halv til en hel centimeter i løbet af en dag; det er trods alt noget, der gør det sjovt at følge.

Så vi leger med på den glimrende ide - og kan allerede nu se frem til både salat, tomater, peberfrugt, radiser, dild og timian fra de levende rabatmærker...

(For en god ordens skyld: Artiklen er ikke sponsoreret!)
De små frøbokse har fået en plads i solen i baren,
så vi kan følge væksten i løbet af dagen.
Vi ser frem til tidlig rucola af egen avl.

Ingen kommentarer: