Æblesnaps a la calvados
Brændevinen er behørigt etiketteret. |
Dette umådeholdne indtag af alkohol skyldtes, at jeg ville udnytte tiden, mens kaffen løb igennem. Jeg kunne lige så godt bruge tiden til at hælde årets julesnaps på flaske, for lørdag aften havde jeg i mangel af noget fornuftigt i fjernsynet lavet etiketten til årets enlige svale i den lokale brændevinsproduktion. Men inden snapsen kom på flaske, skulle den lige prøves.
Den er lavet på æble - og jeg havde på fornemmelsen, at den nok skulle tyndes lidt. Fornemmelsen holdt stik. Brændevinen var lige i det sødeste, og det endelige resultat blev, at jeg tilsatte cirka 50 procent vodka, før jeg var tilfreds med smagen.
Jeg havde puttet et par egespåner i trækket i et forsøg på at ramme en smag i stil med calvados. Den holdt ikke helt, men nu forsøger jeg at lade egespånen trække med i flasken - og så må julen vise, hvad der kommer til at ske.
Nu er jeg i hvert faldt et skridt nærmere med at være klar til årets første julefrokost i det lille hus på Øland.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar