Dejlig kold nat
Fast og smagfuld med gylden overflade og hvidt kød - det er røget hellefisk helt efter bogen. |
Et stort øjeblik... |
Da jeg gik i seng ved 10-tiden, lå røgtemperaturen helt konstant på 16 grader - og det kan ikke blive meget bedre til koldrøgning. Jeg stod op ved femtiden, hvor røgovnen netop havde tabt gløden, og temperaturen var faldet til fem grader. Hellefisken var ikke helt færdig, så jeg gav den en halv portion smuld mere - og ved 11-tiden, da jeg kom tilbage fra morgenturen til Svinkløv Plantage, var gløden ved at gå ud, og fiskene var færdige.
Så det blev til frokost med den herligste, nyrøgede hellefisk på rugbrødet. Det er slet ikke så ringe, som man siger i Nordjylland.
I løbet af eftermiddagen kom fisken i vacuumpakkeren - og ligger nu i fryseren klar til julens frokoster.
Så er hellefisken pakket og klar til fryseren. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar