Morkel betragtes som verdens bedste spisesvamp efter trøffel
En delikatesse mellem skærverne. |
Morkel ligner ikke rigtig nogen anden svamp. |
Jeg har aldrig set en morkel før. Har vistnok altid betragtet det som lidt af en sjældenhed på linje med sådan noget som trøffel - og vistnok noget, der mest kan findes i gamle stendiger omkring kirkegårde. Så jeg måtte lige konsultere svampebogen og google den en gang.
Det var spændende læsning. Ikke fordi morkel er så sjælden i Danmark, men fordi det tilsyneladende er en rigtig gourmet-specialitet. James Price mener, at den rangerer lige under trøflen på svampenes hitliste - og det er da en melding, der vil noget, og som nok kan få tænderne til at løbe i vand.
To gram morkel. |
Der findes flere morkel-varianter af varierende giftighed, men efter hvad jeg kan læse mig til, skulle det ikke være noget problem, hvis ellers man holder sig fra den rå svamp - og i øvrigt ikke indtager den i store mængder. Aktuelt vejer min lille morkel 2 gram, så "a prøver sgu"...
Jeg ved endnu ikke lige, hvad jeg vil bruge den lille morkel til - men foreløbig har jeg renset den, skåret den i skiver og tørret den i ovnen. Umiddelbart forestiller jeg mig, at den måske kan gøre fyldest til en lille starter, næste gang huset har gæster. Måske i et par dråber portvinssauce til en skive foie gras og lidt hjemmerøget bacon. Vi får se...
1 kommentar:
Hej Jesper
Hvis jeg blot havde plukket svampen og taget den med hjem, var jeg ikke blevet introduceret til din positive og hyggelige blog - Gode tip og spændende opskrifter jeg vil udforske!
Hilsen Hund og lufteren fra Boden
Jette & Oscar
Send en kommentar