lørdag den 18. december 2010

Patentløsninger

-Simple problemer kræver simple løsninger. Det har altid været min livsfilosofi. Jeg er bestemt ikke typen, som farer ud og køber en tolvgears-maskine, som er flottere end naboens - og som jeg alligevel ikke kan finde ud af. Så hellere en god gammeldaws patentløsning - og involverer løsningen så lidt produkthandler-genbrug, er det bare det allerbedste.
Når jeg røger fisk, skal de først saltes og tørres. Saltningen klarer jeg i en plastiskpose, og tørringen har jeg klaret ved at binde en snor om fiskens hale, og så binde den op på tørresnoren. Men det er altid noget bøvl at gøre det på den måde, for fisken er glat - og hvis det blæser, kan det ske, at den ikke bliver hængende.
Netop i dag skulle jeg til at tørre ørrederne til juledagens store familiefrokost - og det blæser samtidig en halv pelikan fra øst, så måske man kunne lave en smartere løsning?
Jeg tog en listestump fra baljen med afsav og stumper og pudsede den ganske let. Så fandt jeg nogle vinkelkroge, som jeg spidsede og derefter bøjede. Endelig tog jeg et par kroge mere, som jeg bøjede næsten sammen. Så blev krogene monteret på listen - de spidse på den ene side med fem centimeters mellemrum og de krogede på den anden side. Og vips, så havde jeg den perfekte anordning til at tørre fisk på tørresnoren.
Den saltede fisk stikkes på en af de spidse kroge - og fordi de er bøjet lidt opad, kan fisken ikke falde af. Så hænger man listen op på tørresnoren, og fordi de to ophængningskroge er bøjet modsat hinanden, kan dimsen ikke falde ned fra tørresnoren -selv i voldsom storm.
En dag, når jeg får en større røgeovn, kan dimsen faktisk hænges direkte ind i ovnen, men det får nu være i første omgang. Dimsen er helt sikkert opfundet i forvejen - og den kan sikkert købes et eller andet sted på internettet. Men det er da sjovere selv at lave den.
Sådan en lørdag eftermiddag på værkstedet, mens man nørkler med en patent-løsning, det er en rigtig god lørdag!

Jesper

Ingen kommentarer: