torsdag den 9. december 2010

Julemanden på nye eventyr

Julemanden er jo en af decembers mest ombejlede herrer - også selv om han og hans hjælpere virker på en vis præst i Løkken som en bombe i en turban virker på muslimer.
Igennem mange år har specielt Finland gjort et stort nummer ud af at påstå, at julemanden kommer fra de tusinde søers land, men det er nu ikke rigtigt.
For vi ved jo allesammen, at den rigtige julemand kommer fra Grønland. Jeg har oven i købet set ham adskillige gange. Det ville jeg egentlig gerne dokumentere fotografisk - og jeg har derfor rodet lidt i mit billedarkiv.
Sjovt nok har jeg kun et foto af julemanden på arbejde. Det var en dag, hvor han havde droppet rensdyrene og tog helikopteren til Dronning Ingrids Hospital i Nuuk. Det er lidt af et paparazi-billede, så man skal se godt efter, men julemanden sidder altså inde i helikopteren.
De to andre billeder er fra 1995, hvor julemanden havde indkaldt alle sine hjælpere til kongres i Kangerlussuaq. Normalt holder de kongressen om sommeren i København - gerne på Bakken eller Tivoli, for julemands-hjælpere vil jo også gerne have en lille en til ganen, men i '95 var det altså på Grønland - og der var en helt fantastisk stemning, da alle de rødklædte herrer steg af flyet.
Men som sagt - julemanden kommer fra Grønland, og han har ovenikøbet sit eget postnummer. Man kan skrive - og få svar fra den eneste ene- ved at sende sin hilsen til Julemanden, 2412 Nuuk. Men iøvrigt forlyder det, at et par af hans danske hjælpere har startet en filial i Danmark. Den kan man skrive til på adressen: Julemandens Postcenter, 0900 København C - men det er da sjovere at få en hilsen helt fra Grønland!

Jesper

2 kommentarer:

Per Gissel sagde ...

Hej Jesper
Du er genkendt: Briller, gråt skæg og en stor rund mave.
/Per

Jesper Hansen sagde ...

Hohoho!