søndag den 13. marts 2022

Dokufoto: Sortsvaner ved dæmningen

Fugle på vej


Foråret og fugletrækket er på vej, så søndag eftermiddag tog jeg et smut ned til dæmningen for at se, hvad der måske er under opsejling.

Det var solrigt, men koldt og blæsende - og dagen bød ikke på de helt store fund. Men mellem en flok sangsvaner syd for dæmningen mod Gjøl var der tre sortsvaner. Lidt langt væk, men dog sortsvaner.

Det er interessant, fordi vi sidste år i en periode havde et sortsvanepar i området. De har sikkert gjort, som den gode Gud befaler: - Gak ud og mangfoldiggør jer...

Nu er sortsvaner ikke den helt store sensation. Alt efter smag og behag er det tamfugle, efterkommere af tamfugle og en ikke-hjemmehørende art. Dog ikke invasiv. De stammer oprindeligt fra Australien, men er blevet holdt for sjovs skyld i parker og lignende steder. Og derfra er de så øjensynligt ved at få tag i den danske natur.

Egentlig er det mest interessante ved de tre sortsvaner, at der ikke var forbipasserende, der så dem. Familien Danmark på søndagsudflugt så bare en flok svaner - uden at ænse, at der var noget særligt.

Jeg kan varmt anbefale, at man tager øjnene med på søndagsturen, for der er noget særligt derude - og det er altså ikke så svært at se.

Ingen kommentarer: