torsdag den 16. september 2021

Dina hakker i det

Persillehøst


Persillen har stået flot i år, men var ved at blive rigelig stor. Så tirsdag formiddag slog Dina til med saks og kniv - og så hakkede hun ellers i det. For fuld musik, havde jeg nær sagt - men det var snarere for fuld fuglefløjt...

For tirsdag var en herlig dag. Med stor sandsynlighed årets sidste sommerdag for nu ser det ud til, at efteråret for alvor har holdt sit indtog.

Men vi har høstet, mens tid er. Flere spande med viktoria-blommer er fordelt til naboerne. Agurker ligeså. og æbletræerne bugner med æbler. Her er vi også begyndt, men da vi har mange sorter, bliver det heldigvis spredt ud over den kommende måneds tid.

Der blev til 15 poser med hakket persille, der nu ligger i fryseren og kan berige vintermaden med vitaminer og velsmag. Og der er mere, hvor det kommer fra. Persille gror godt i efterårssæsonens rusk og regn. Det grønne drys stortrives ved de lavere temperaturer, ved vi af erfaring.

Da vi boede i Grønland, havde vi en krukke med persille på altanen - og det grønlandske vejr var rigtigt persillevejr. I hvert fald var vores grønlandske persille flottere end mors og fars persille i Farsø - og det siger en del...

Ingen kommentarer: