torsdag den 2. september 2021

Aften på fjorden

Godt sømandskab


Onsdag aften var jeg på spejdertur med det gode skib Loa - en barkentine fra 1920. Det blev en herlig tur på Limfjordens vande, selv om blæsten ikke gik særlig frisk i det smukke efterårsvej.

Så det blev hverken til fartens glød på kind eller kølige stænk på min pande, men det går jo nok endda.

Turen var et såkaldt ledertræf for spejderlederne i Aalborg, arrangeret af Sct. Georgs Gilderne. Det var en aften fri for børn. Kald det bare en belønningstur, men også et lille kursus i godt sømandskab.

De fleste spejdere har jo et intenst forhold til tovværk - og den interesse deler de med søfolk, så der var nok et staldtip eller to at lære. De modige var også en tur i rigningen - bare lige for at få styrket selvtilliden, selvom spejdere, der kan tænde bål med to tændstikker i regnvejr, næppe savner troen på egne evner.

Turen gik for sejl mod Nordjyllandsværket med to til tre knob - og så noget hurtigere for motor retur, da solen var gået ned.

Turen sluttede ved ni-tiden med et tjikkerlikker til mandskabet på Loa og turen hjem til kanen, hvor der blev sovet igennem oven på den trods alt friske luft på fjorden.







Ingen kommentarer: