søndag den 12. september 2021

9/11

Ground Zero


Juleferien 2008-09 blev tilbragt i New York med et efterfølgende cruise til Caribien. Og selvfølgelig var vi også forbi Grund Zero, hvor man på daværende tidspunkt var i gang med at opføre det nye One World Trade Center på området, hvor World Trade Center lå indtil det grufulde terror-angreb den 11. september 2001.

Det var naturligvis en gribende oplevelse at besøge det lille provisoriske museum på stedet og en nærliggende kirke. Jeg var lidt imponeret over den patos, som amerikanerne lagde for dagen - og jeg tror dem, når de siger: - We will never forget...

Men det var også en såkaldt øjenåbner, fordi det gik op for mig, at World Trade Center ikke blot var to skyskrabere - på et tidspunkt verdens højeste - men et helt kompleks af bygninger. Syv tårne i alt og før terrorangrebet arbejdsplads for 50.000 mennesker.

Det var - jeg havde nær sagt naturligvis, for alt er stort i USA - en kæmpemæssig byggeplads, som det ærlig talt var lidt svær at få overblik over. Derfor blev det heller ikke til mange fotos, for en byggeplads er jo ikke så interessant.

Efter New York-besøget gik turen til Caribien og særligt minderigt den tidligere danske koloni Vestindien. På billedet ses fruen og jeg ved ankomsten til Santk Thomas.

Dagens bonusbillede er meget passende en sørgedue fra Magens Bay på Sankt Thomas, som jeg tilfældigvis havde brug for i en anden sammenhæng.


Ingen kommentarer: