onsdag den 27. januar 2021

Stillits på bigården

Fuglekvidder

(Billederne er klikbare)

Tirsdag formiddag holdt vi ind ved Lars Bos bigård for at købe lidt honning med hjem. Da jeg stoppede motoren, var der en øredøvende larm af småfugle i træerne.

Det var en kæmpeflok af stillitser, der sad i toppen af træerne og kvidrede i vilden sky. Jeg er ikke så god til at tælle fugle, men jeg vil anslå, at der var et par hundrede fugle. Det var temmelig imponerende - og lydtrykket var altså ganske voldsomt.

De mange stillitser holder til i Lars Bos blomstermark, hvor der blandt andet er masser af solsikker, der er noget af det mest lækre, man kan sætte på bordet for en stillits. Men det ved rovfuglene også, og jeg har da tidligere set en tårnfalk på stillitsjagt, så det var nok det, der var grunden til, at de mange fugle havde søgt tilflugt i træerne ved gården. Ellers byder området også på musvåge, vandrefalk og blå kærhøg i øjeblikket, så der er nok at tage sig i agt for, hvis man er stillits.

Stillitsen hører fortrinsvis til i det åbne land, men vi har tidligere haft dem også her på parcellen. Men da jeg for et par år siden fældede det store lærketræ, forsvandt de. Men inden da nåede jeg at få en del gode fotos. Det nederste er fra foderbrættet i 2013 - og som man kan se, er stillits en af de flotteste fugle, vi har. Næsten helt tropisk med de flotte røde og gule farver.

Ingen kommentarer: