mandag den 18. januar 2021

Weekendens fugle

Ikke det helt store


Weekendens fine frost og næsten klar himmel var i teorien en god ramme for en nogle ture med kameraet, men når resultatet skal gøres op, endte det lidt pauvert.

Lørdag formiddag var jeg en tur rundt i de hjemlige omgivelser - og der var sådan set fugle nok. Men på grund af islægget lå de lidt langt væk. Men det blev da til et enkelt fint billede af et par isbrydende sangsvaner. 

Ellers bød dagen blandt andet på en vandrefalk, der forsøgte jagtlykken uden held på en flok sangsvaner, en del musvåger og masser af stillits nede ved biavlerens solsikke-mark. Men uden for skudhold med mit begrænsede udstyr. 

Alligevel en sjov oplevelse, for pludselig dukkede der en tårnfalk op over marken - og det kunne nok være, at den kunne rydde butikken. Og så var det slut med at stillits for den dag.

Søndag gik turen til Han Vejle-skjulet sammen med Anne og Henrik. Heller ikke her blev det til det helt store. En fiskehejre og en skarv. Men jeg så da også masser af gærdesmutter, blåmejser, skægmejer, blå kærhøg, skarver, krager, rødhals, canadagæs i luften og så en enkelt ravn, der klunkende fløj forbi på passende afstand.

Men frisk luft fik vi masser af... Men hånden på hjertet. Der er i øjeblikket bedre chancer for gode fuglefotos på foderbrættet end ude i den rigtige natur. Så det er nok det, jeg skal holde mig til den kommende måneds tid.

Ingen kommentarer: