onsdag den 26. februar 2020

Hvide fugle

Tæt på sølvhejren

I øjeblikket går der næsten ikke en dag, uden at jeg ser sølvhejrer ved dæmningen. Og det lader til, at de er begyndt at vænne sig til fotografen.

I hvert fald kom jeg ganske tæt på den flotte fugl i dag - og er ret godt tilfreds med billedet. Sammen med sølvhejren gik der også en fiskehejre, men det virkede nu som om, at de ikke var helt tilfreds med hinandens selskab. I hvert fald blev der gået en del rundt - og de to fugle flyttede sig næsten synkront - lidt til højre, lidt til venstre, lidt frem og lidt tilbage - men hele tiden med tre til fire meters afstand. Ganske sjovt at se.

Sølvhejren er en relativ ny fugl i den lokale fauna, så den optager mig meget - og det bliver til mange fotos. Sikkert lidt trættende for læserne, så vi tager lige et kig på nogle af de øvrige fugle:

Først og fremmest den flotteste af dem alle: Hannen af lille skallesluger. Desværre var det så ikke i dag, at jeg kom tæt på, men et dokuskud blev det da til.

Også hannerne af stor skallesluger er nu i pragtdragt. De er ikke specielt bange af sig, men for en sikkerheds skyld svømmer de altid væk fra fotografen. Heldigvis kiggede dagens store skallesluger sig over skulderen imens, så man kan se næbkrogen, der er skabt til laks og ål, som er den store skalleslugers livret - gourmet som den er...

Ingen kommentarer: