lørdag den 4. januar 2020

Nytårsløjer

Matador og biskoppen i Lima

Foto: Sandrew/Metronome
Fredag havde vi nytårsgildehal i Sct. Georgs Gildet i Hasseris Kirkes såkaldte krypt, der sådan set bare er et ganske almindeligt menigheds-hus i kælderen under den relativt nye kirke.

Arrangementet går på skift mellem gildets grupper, men da vi i foråret traditionen tro skiftede grupper, havde det faktisk maget sig så uheldigt, at det nu var femte år i træk, at jeg var i den arrangerende gruppe og derfor også skulle arrangere underholdningen i form af quiz og amerikansk lotteri.

Desuden skulle jeg holde festtalen, selv om jeg selv synes, at det burde have været nok med den tale, jeg som gildemester holder under selve gildehallen.

Egentlig lød bestillingen på en tale for damerne, men det finder jeg en smule altmodisch, så jeg valgte med udgangspunkt i damerne at fortælle nogle af de mange diplomat-anekdoter, jeg i sin tid samlede op, da jeg var arbejdede for Arktisk Råd. Blandt andet denne om den tidligere engelske premierminister Gordon Brown, der var kendt for sit nære forhold til alkohol:

Brown var på statsbesøg i Sydamerika. En aften var stemningen blevet noget løftet ved et selskab og Gordon Brown bød den første, den bedste op til dans. Ønsket blev dog høfligt afslået af pågældende:

- No, Mr. Brown, jeg vil ikke danse med dem af tre grunde. For det første er de jo beruset, for det andet er det ikke en vals, orkestret spiller, men derimod Perus nationalsang, og for det tredje er jeg ikke en dame, men biskop i Lima!

Som sagt stod jeg også for aftenens quiz. Jeg havde valgt TV-serien Matador som emne - og hvis du har lyst til at prøve kræfter med quizzen, kan den ses ved at klikke på linket her. Advarsel: Dokumentet  er på tre sider, men pas på; Den tredje og sidste side er facitlisten...

Ingen kommentarer: