søndag den 8. december 2019

And med udrykningshorn...

En skulende hvinand

Søndag fik jeg mine første billeder af en hvinand til livets store fugle-fotobog.

Da jeg tog billederne, troede jeg egentlig, at det var en troldand, men da jeg fik dem forstørret på pc'en manglede nakketoppen, så jeg måtte endnu en gang ty til hjælp hos Hans, der beredvilligt kunne oplyse, at det var en hun-hvinand.

Jeg har sikkert set hvinænder før, for selv om arten hører hjemme i Arktis, er den ganske almindelig i Danmark på denne årstid - og den yngler da også i Nordsjælland. Men jeg erindrer ikke at have fotograferet den før.

Til gengæld har jeg ofte hørt hvinænder her på parcellen. For den har sit navn efter vingernes hvinende lyd, når den flyver. Det lyder lidt som om, den flyver med udrykning - og det er ikke til at tage fejl af.

Dagens fototur var også mest af alt en 112-tur, hvor jeg  på grund af vejrvarslerne ledte efter skibskatastrofer, voldsom død, oversvømmelser og stormskader. Men vejret til trods var det fuglene, der løb med opmærksomheden.

Dagens bonusbillede er fra Aggersund, hvor jeg løb ind i en flok knortegæs. Jeg synes, at de er sjove - og deres sorte halse og hoveder kan godt ligne planter, der skyder op fra fjordbunden, når man ser dem i forbifarten...


Ingen kommentarer: