søndag den 15. december 2019

Alle gode gaver kommer ovenfra

Hurtigt gensyn med Hercules

Fredag eftermiddag var jeg en tur på flyvestationen for at ønske god jul - sådan i al almindelighed og i særdeleshed til Sirius-patruljen oppe i Nordøstgrønland.

Normalt skal de 12 Sirius-folk klare sig med de forsyninger, som kommer op med skib om sommeren. Men der en enkelt livline – og det er det årlige juledrop, hvor julegaver og andet godt kastes ned med faldskærm. Der er ingen landingsbane ved Daneborg, så forsvaret må ty til denne særlige udgave af julemandens kane.

Så oppe i Nordøstgrønland har salmens ord om, at alle gode gaver kommer ovenfra, en ganske særlig betydning.

Fredag eftermiddag afgik så det årlige juledrop - lettere forsinket på grund af en redningsaktion i Island, hvor Hercules-flyet var indsat dagen før.

Julegaverne og julemaden var forsvarligt pakket i containere, der er beregnet til den slags operationer med faldskærm. Men juletræerne får altså ingen faldskærm, så de må klare sig med en solid indpakning med afdæknings-plastik.

For resten var det ikke bare julegaver og juleguf, der var med på årets juledrop. Også et par kasser nødblus blev det til. De bliver brugt til at skræmme isbjørne med - og Sirius har i år været meget plaget af isbjørne, så det er blevet nødvendigt med ekstra forsyninger af de små nødblus.

Læs også her.

Ingen kommentarer: