mandag den 12. august 2019

Blæsten går frisk...

Hård kuling

Den 10. august 2018 drog orkanen Johanne hærgende over Øland og knækkede blandt andet flere af mine tomatplanter. Næsten på årsdagen - natten til den 11. august 2019 - gentog historien sig så.

Ganske vist ikke orkan, men kun hård kuling. Men resultatet var det samme. Knækkede tomatplanter og så gik det også hårdt ud over de mange solsikker, som jeg med mild hånd har spredt ud over parcellen til glæde for fuglene.

Nu er blæsevejr jo ikke ligefrem ekstremvejr i Han Herred - og mange af planterne skal nok rette sig de kommende dage - men alligevel irriterer det mig.

Tankerne gik såmænd også til Sisimiut, hvor det næsten aldrig blæser. Men der er der jo så koldt, at røven fryser af - og der kan man i hvert fald ikke dyrke tomater udendørs.

Sommetider er livet altså ikke nemt...

Midt i al kviden kan jeg så glæde mig over, at der trods alt stadig er folk, der morer sig på Øland. For natten til søndag var der nogle sikkert feststemte mennesker, der forklædte brandhanen på Østerbyvej som hund. Hvad meningen er, ved jeg ikke - men festligt ser det da ud.

Ingen kommentarer: