Hjerter i flødesovs
For når der er tale om hele hjerter fyldt med persille, er der faktisk god fornuft i at lave det netop nu, hvor vi har rigeligt og billigt selvdyrket persille i haven.
Fyldte hjerter i flødesovs er også ret nemt at lave, da det stort set passer sig selv - så også det er et godt argument for at vælge retten i sommertiden.
Man tager et passende antal svinehjerter, renser dem for sener, fjerner det levrede blod og skyller dem. Så fylder man hjertekamrene med alt det friske, uhakket persille, som man kan stoppe i, og binder hjerterne sammen med lidt bomuldstråd. Herefter bruner man hjerterne med lidt salt og peber, hælder vand ved og skummer, når det koger op. Så skal hjerterne simre halvanden til to timer, hvorefter de tages op af gryden. Stegefonden sies og hældes tilbage i gryden, der tilsættes en passende mængde fløde og så jævner jeg med maizena. Sovsen smages til med salt, peber og gele.
Så er der serveret - selvfølgelig med hjemmelavet gele og nyopgravede kartofler fra haven.
Dinas kommentar: Jeg har aldrig nogensinde smagt så god en sovs!
2 kommentarer:
Det giver nemlig verdens bedste sovs!
Det er sært, at så få sætter pris på denne velsmagende muskel.
Nemlig! Men jeg elsker i øvrigt også stegt lever - og det kan sikkert også gå an på en sommerdag...
Send en kommentar