fredag den 12. juli 2019

Yetien i Brovst

Androgynt lysfyr

For et halvt års tid siden rasede en hidsig debat om kønnet på gå-og-stå-figurerne i lysfyr. Den debat vil jeg nødig vække til live, men alligevel kan jeg ikke dy for at vise dette foto, der viser, at de har løst udfordringen i Brovst.

Det er i hvert fald svært at se, om det er en han eller hun. Den brede mås siger hunkøn, mens den knap så brede, men alligevel fyldige vom antyder hankøn.

Nogle vil måske mene, at det ligner borgmester Gade, andre en bjørn eller en gorilla, men selv hælder jeg nu mest til, at den grønne figur er en yeti - den berømte afskyelige snemand fra Tibet, som kun Tintin har mødt i levende live.

Hvordan yetien så lige er havnet i Brovst i krydset Vestergade/Østergade/Jernbanegade/Kirkegade, melder historien intet om, men det er i hvert fald tre måneder siden, jeg så den første gang. Dengang var der noget vejarbejde i krydset, så jeg troede naivt, at det måske havde noget med yetien at gøre, men nu er fliserne lagt på plads - og yetien lyser fortsat grønt.

Da Tintin i sin tid mødte yetien, viste det sig, at det stakkels dyr var en ensom sjæl. Sådan må yetien i Brovst også have det - for de øvrige gå-og-stå-lys i krydset er af den konventionelle mandschauvenistiske model.

Ingen kommentarer: