lørdag den 26. maj 2018

Odinshane

Phalaropus lobatus

Så er der kommet odinshaner til Sisimiut. Jeg så lige et glimt af et par stykker forleden, da jeg gik på arbejde - og i dag, lørdag, gik jeg så på jagt med kameraet.

Det er ikke helt nemt - og der er fortsat rum for forbedring, for de små svømmesnepper har slået sig ned i et vandhul i et lettere sumpet område mellem tøjrede slædehunde.

Da jeg tog billederne her, stod der tre sure og temmelig sikkert også sultne slædehunde tre meter bag mig. Heldigvis holdt kæderne...

For resten er det et møgvejr - stærk vind og regndis - så det er heller ikke særlig sjovt at kravle rundt i hundesumpen. Men locationen skulle være en sikker odinshane-habitat, så jeg får nok nogle flere muligheder i den kommende tid til at få nogle pletskud.

Odinshanen er temmelig lille fugl - på størrelse med en stær, så skal jeg lave ordentlige fotos, skal jeg tæt på.  Indtil videre må læserne nøjes med disse, som er de første, jeg har taget af voksne odinshaner. Tidligere har jeg under efterårstrækket fået en enkelt ungfugl ved Ulvedybet.

Ingen kommentarer: