fredag den 25. maj 2018

Gæster i byen

Årets første krydstogtskib


I dag fik Sisimiut årets første krydstogt-anløb. Det var Sea Spirit - et relativt lille krydstogtskib med plads til sølle 220 passagerer.

Alligevel vakte gæsterne opsigt i gadebilledet, for som det normalt sker, stiller skibet varmt tøj til rådighed for turisterne - og det kan altså ses, når 220 mennesker går rundt i byen i ens tøj.

Men det kan være værre. For knap 25 år siden havde Sisimiut sit første krydstogtanløb nogensinde - og det var et stort skib fyldt med såvidt jeg huske blå vinterjakker. De var overalt - og så var de oven i købet blevet sejlet i land i Zodiac's - gummibåde, fordi havnen dengang var mindre og slet ikke kunne tage det store skib. Dengang var det ældre velhavende amerikanere - og jeg erindrer stadig, at flere af dem måtte bæres i land enten på grund af alder eller overvægt.

Jeg talte med et par stykker af dagens gæster. Det var ikke amerikanere, men derimod tyskere, franskmænd og kinesere. Og da jeg kan to ord på kinesisk fik jeg også en lille snak med en kineser, som så gerne ville gøre reklame for det kommende vinter-ol i Beijing i 2022.

Ingen kommentarer: