lørdag den 30. juli 2016

Portonic

Lidt godt til sommeraftenerne

Torsdag aften bød på en fantastisk stille sommeraften - og da jeg er græsenkemand i øjeblikket, stod den på grillpølser og en flaske god vin til aftensmad.

Vejret var for godt til at gå ind, så jeg tændte op i pejsen - og mens jeg stirrede ind i ilden, kom jeg i tanke om, at jeg for et par dage siden havde læst, at det nu er blevet moderne at drikke portonic - altså portvin med tonic - i stedet for sædvanlige gin og tonic.

Helt ærligt troede jeg ikke rigtig på den, men jeg havde en sjat portvin stående, så det måtte da lige komme an på en prøve. Det kunne jo ikke gå værre end galt...

Men den holder faktisk... Jeg prøvede lidt med forskellige blandingsforhold - og jeg vil nok mene, at tre dele portvin til to dele tonic passer - selvfølgelig tilsat is, for det er åbenbart en sommerdrink.

Jeg har efterfølgende tjekket på nettet - og det ser ud til, at eksperterne foretrækker en tør hvid portvin - og ikke den søde, røde livgarde-portvin, som jeg tilfældigvis lige havde ved hånden. Det må vi så prøve en anden god aften.

Men skulle man ikke lige have tonic ved hånden, så er et stille glas portvin nu heller ikke at foragte - sommer eller ej.

Ingen kommentarer: