torsdag den 14. juli 2016

Gutterne fra kutterne

Solnedgangstur til den rigtige udkant

Mange kalder det Udkantsdanmark. Selv kalder jeg det Produktionsdanmark, men dybest set finder jeg ikke Udkantsdanmark spor nedsættende. For her lever man et simpelt og letforståeligt liv og holder fast i sin oprindelige kultur, selv om medierne finder det eksotisk.

Inspireret af Gutterne fra kutterne kørte vi tirsdag aften på en hurtig solnedgangstur til Thorup Strand, hvor Dina aldrig har været før - og det er da også et par år siden, at jeg har været der sidst.

I modsætning til for eksempel Slettestrand og andre ophalingssteder ved Vestkysten er Thorup Strand lidt mere tæt bebygget - og man ser faktisk først stranden og bådene, når man er der.

Nu var det ved ti-tiden, og alt var øde. Ikke et menneske var der at se, men masser af spor efter menneskelig aktivitet. Det var næsten lidt som Palle alene i verden. Midt på vejen holdt tre traktorer skødesløst parkeret, og nede på stranden stod der en stribe øldåser på bagsmækken af gummiged. Tingene stod helt tydeligt, som om folkene bare var gået hjem og i seng - og selvfølgelig skulle fortsætte donten næste morgen. Og det er vel også det, TV-serien viser.

Dette er ikke et turistmål. Det er et levende fiskerleje, der kæmper sin daglige kamp for fortsat at eksistere i en tid, hvor der ellers er gået industri og digitalisering i samfundet. Og hvor man i øvrigt kerer sig så meget om hinanden, at der er tid til en fyraftensbajer eller to, inden man går hjem.

Og pænt er der oven i købet...Ingen kommentarer: