lørdag den 10. januar 2015

Skide godt, Egon

Stormvarsel

Lyset er dramatisk, Ulvedybet er fyldt op, men vandstanden
i fjorden er endnu højere. Egon har en plan...
Jeg fatter ikke rigtig ideen med, at storme skal have navne. Det vil på et eller andet tidspunkt gå galt, fordi det - alt efter temperament og sindelag - kan virke både rosende og stødende med de deraf forbundne ulemper.

Personlig synes jeg for eksempel, at Egon Olsen er genial og en kilde til evig morskab. Så giver det da ikke megen mening at kalde en storm for Egon - med mindre det da er i et glas vand. Hvordan skal det ende? Det går jo sjældent som den berømte filmfigur spår - måske bliver det slet ikke storm?

Det rykker ellers godt derude. Oven i købet er der varsel om forhøjet vandstand i Limfjorden..

Strandengen er dygtigt oversvømmet.
Nu er det heldigvis ikke fordi, at vi normalt døjer med oversvømmelser her på Øland. Det plejer vi at have dem i Løgstør til. Men alligevel skulle jeg da en tur ned til dæmningen for at tjekke vandstanden - og vandspejlet i fjorden er højt. Mindst en meter over vandspejlet i Ulvedybet, der efter lang tids regn ellers er fyldt godt op.

Jeg tror ikke, at det bliver meget værre. Men det er da sjovt at sammenligne billederne med billederne fra 2013, hvor Ulvedybet nærmest var tørlagt - og det kan vi så bruge en lørdag eftermiddag til i mangel af udendørs sysler på grund af vejret.

Ingen kommentarer: