Kylling med rodfrugter
Maskinparken er blevet udvidet med en støbejerns-cocotte. |
Men det korte af det lange er, at Dina længe har ønsket sig en cocotte, der dybest set bare er et aflangt kogekar med låg, som man sætter i ovnen. Ideen er, at låget holder på aroma og saft, så maden er fuld af god smag.
Så da Bilka havde en cocotte på tilbud i sit rabatmærkecirkus, var det bare med at få klistret nogle rabatmærker i samlehæftet, så vi kunne hjembringe en flot, rødemaljeret støbejerns-cocotte - og jeg blev dermed flyttet lidt længere fra den dag, hvor køkkenet går ned på udstyr.
Dyret skulle prøves - og det gjorde jeg lørdag aften. En fuldfed fransk hanekylling blev gnedet med salt og peber udvendig såvel som indvendig.
Så er kyllingen klar til at blive brunet. |
Herefter stegte jeg 150 gram bacon i tern - selvfølgelig tørsaltet og hjemmerøget - og lagde det i bunden af cocotten. Herefter brunede jeg grøntsager, dog ikke kartoflerne, og løg ganske let i fedtet fra baconen, krydrede med salt, peber og lidt stødt enebær og lagde det i cocotten. De rå kartofler stillede jeg til side.
Så brunede jeg kyllingen i smør på panden, så den blev fin at se på. Den blev lagt ned til grøntsagerne, en halv flaske hvidvin og et par laurbærblade blev tilsat, hvorefter cocotten røg i ovnen ved 200 grader.
Efter en halv time tilsatte jeg kartoflerne,, og efter yderligere en halv time hældte jeg væden i en lille gryde og jævnede med en smørbolle. Herefter hældte jeg saucen tilbage og kyllingen fik yderligere fem minutter i ovnen.
Så var hele herligheden færdig - og når jeg skriver herlighed, så mener jeg det. Kyllingen var perfekt - saftig og mør, og grøntsagerne med den ganske kraftige sauce var simpelthen et himmerigsmundfuld.
Det var et lidt stort arbejde til en lørdagskylling - men det var alle anstrengelserne værd.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar