Ny omgang spegepølse
Maskineriet er kørt i stilling... |
Årsagen var sandsynligvis for høj luftfugtighed under tørringen - pølsen smagte egentlig godt, men blev aldrig skærefast, da konsistensen var nærmest pulveragtig.
Men netop nu ser det ud til, at der er frost i vente - og dermed forhåbentlig også lav luftfugtighed. Så jeg prøver igen.
Krydderierne og kulturen er tilsat. |
Og som altid var det hårdt arbejde. Spegepølsefars er meget tung i det - og selv om man har en maskine til hjælp, skal der bruges muller.
Men nu er pølserne færdige og hænger i brændeskuret. Her skal de modne en uges tid, inden de ryger i røgeovnen. Herefter venter endnu mindst tre ugers modning, så vi kommer jo nok hen i slutningen af februar, før jeg ved, om dette års spegepølseproduktion lykkes.
Og nu hænger pølserne til modning inden røgningen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar