I røg og damp
Baconen som den så ud i røgeovnen søndag morgen. Overfladen er begyndt at tage lidt farve. |
Her fik det lov at stå et par timer, mens det værste salt i overfladen blev trukket ud. Derefter tørrede jeg kødet omhyggeligt og lagde det til tørre på tørrepladsen i brændeskurret. Temperaturen var tæt ved nul og luftfugtigheden omkring de 80, så jeg vovede chancen med en udendørs tørring.
Det gik da også sådan lige. Lørdag formiddag kom kødet så i røgeovnen, hvor det lå og gassede sig hele dagen ved cirka fem grader. Her søndag morgen har jeg tændt op i ovnen igen, og det kommer nok til at passe med røg resten af dagen. Sikkert lidt varmere efterhånden som solen får magt, men jeg tror nu ikke, at temperaturen i røgeovnen på noget tidspunkt kommer over de 20 grader.
Røgetiden passer udmærket. De fleste opskrifter siger to gange tolv timer, så det skal nok passe. Så mon ikke, mandagens morgenmad hedder bacon og æg - friskrøget bacon oven i købet?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar