søndag den 1. februar 2015

Nytårskuren

Døde fugle med vegetartilbehør

Waldorff-salaten var aftenens vegetariske indslag.
Fredag var der nytårskur i det lille sildelaug, hvor en lille, hård kerne af øens gourmænd mødes. Og nytårskur må endelig ikke forveksles med slankekur.

Farseret fasan.
Nytåret blev ikke skudt ind ind, men spist ind. I mangel af gode sild - det er ligesom ikke rigtig årstiden - gik det vildt til med fasan på menuen. Farseret fasan oven i købet. Fars er som bekendt bedst, når mor har rørt den, men i aftenens anledning var det nu mændenes tur til at røre farsen til en rigtig farsret, der kunne bruges til farseret fasan.

Det var jenne gue sager, der kom i - og fuglene struttede af sundhed, men for en sikkerheds skyld fik de også tøj på i form af tynde skiver skinke.

Fasanerne blev serveret med rødvin, kartofler og liflig brun vildtsauce - hvilket egentlig burde være nok, men desuden af hensyn til folkesundheden skulle vi også have lidt grønt, hvilket vi fik i form af salat fra et hotel i New York. Nærmere bestemt Waldorff Hotel, hvor foretagendets maitre d'hotel Oscar Tschirky i 1896 opfandt den legendariske salat med fløde, mayonnaise og bladselleri som væsentlige ingredienser. Valnødderne kom først til i 1928, hvor hotellet i øvrigt nogle år tidligere havde skiftet navn til Waldorff-Astoria.

Ostegratineret krabbekød.
Til forret stod menuen på en gang ostegratineret krabbekød og tilhørende hvidvin - bare sådan for at lægge bunden.

Snakken gik livligt - meget livligt endda - og alt, alt for hurtigt blev det tid til opvask og hvad dertil hører. "Og hvad dertil hører" tæller blandt andet Øland-sangen, som vi hakkede os igennem uden sangblade.

Det skal være løgn, har jeg lovet. Så til næste møde medbringer jeg nye sangblade...
Sovsens vennekreds.

Ingen kommentarer: